İstanbul’daki üniversitelerden deprem bölgesine yardım eli
İstanbul’daki çok sayıda üniversite, Kahramanmaraş’ta 10 ili etkileyen depremlerin ardından yürütülen çalışmalara destek vererek dayanışma örneği gösteriyor.
Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörlüğü ile uyum içinde Üniversitenin Davutpaşa yerleşkesinde Kızılay Güngören Şubesi’nin desteğiyle başlatılan yardım kampanyasında, bölgedeki depremzedelere 22 tır ihtiyaç malzemesi gönderildi.
Kızılay Güngören Şubesi’ne Rektörlük iş birliği ile yapılan nakdi bağış öğrenci, çalışan, kurum ve kuruluş ve iş insanlarının desteğiyle 22 milyon TL’yi aştı.
Yurt dışından kurtarma ekiplerine tercümanlık yapmak üzere üniversitede bir çevrimiçi tercümanlık grubu da kuruldu.
Boğaziçi Üniversitesi’nden 22 kişilik bir ekip depremin ikinci gününde afet bölgesine gitti. Yardım malzemeleriyle bölgeye gönderilen iki midibüs, yapılan planlamayla depremzedeleri ve ailelerini İstanbul’a ulaştıracak.
Boğaziçi Üniversitesi Güney Kampüsü’nden Adıyaman’a yardım TIR’ı yola çıktı.
İstanbul Üniversitesi, Topkapı Afet Çadırına vatandaşların getirdiği gerekli malzemelerin AFAD ve Fatih Belediyesi iş birliğiyle bölgeye gönderildiğini duyurdu.
İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Mühendislik Fakültesi öğretim üyeleri, Üniversitenin Afet ve Acil Durum Arama Kurtarma Birimi Koordinatörlüğü çalışanları ve gönüllülerden oluşan 19 kişilik bir grup, arama kurtarma faaliyetlerine katılmak üzere deprem bölgesine gitti ve soruşturmaları AFAD’a uygun olarak yürütmek.
Öte yandan üniversitenin başlattığı kampanya kapsamında Avcılar Yerleşkesi Öğrenci Kültür Merkezi, Büyükçekmece Yerleşkesi Yerleşke Koordinatörü ve Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Türk Tıbbı Binası yardım toplama merkezleri olarak belirlendi. İlk etapta bu merkezlerden bölgeye iki tır insani yardım gönderildi.
Marmara Üniversitesi’nden 15 bin 300 koli yardım malzemesi
Marmara Üniversitesi’nde 220 öğrenci kulübü, rektörlüğün teşvikiyle yürüttükleri kampanyada 15 bin 300 koli insani yardım malzemesine ulaştı.
Temel ihtiyaç malzemelerinden oluşan yardım, 9 TIR ile deprem bölgesine, İstanbul Gençlik ve Halk Sağlığı Müdürlüğü’ne gönderilecek. Sporİl müdürlüklerine teslim edildi.
20 üniversite personeli ve Sivil Savunma Kulübü öğrencilerinden oluşan Marmara Üniversitesi Arama Kurtarma Timi, depremin ilk gününde arama-kurtarma ve yardım faaliyetleri yürütmek üzere Hatay’a gitti.
Depremin olduğu bölgelere yardım ulaştırmak için koordineli hareket eden İstanbul Teknik Üniversitesi, bölgeye bugüne kadar 3 tır insani yardım gönderdi.
İstanbul Medipol Üniversitesi’ndeki yardım kuruluşunda tasnif, paketleme ve nakliye çalışmalarında 300’den fazla öğrenci ve 100’den fazla işçi görev aldı.
Jeneratör, mama kolisi, hijyen seti, bebek eşyası, giysi, ısınma malzemesi ve barınak ekipmanlarından oluşan bağışlar, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu aracılığıyla 2 tır ile Kahramanmaraş ve Hatay’a doğru yola çıktı.
İstanbul Medeniyet Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Hastanesi’nde görev yapan hekimlerden oluşan 100 kişilik gönüllü yardım ekibi bölgede çalışırken, kütüphane binasının otoparkında AFAD ve Kızılay ile ortak yardım kampanyası düzenleniyor. üniversite.
İbn Haldun Üniversitesi’nde AFAD ve Kızılay iş birliğinde başlatılan yardım kampanyasında, Başakşehir Belediyesi koordinasyonunda 150 kişilik gönüllü bir ekip tarafından paketlenen 1 TIR yardım malzemesi depremden yaklaşık 40 saat sonra bölgeye gönderildi.
Üniversite, bölgede manevi destek vermek isteyenlere “Ruh sağlığı uzmanlarına deprem ve psikolojik destek” konulu online eğitim verdi.
İstinye Üniversitesi ise AKUT iş birliği ile yürüttüğü yardım kampanyasında üniversitenin Topkapı ve Vadi yerleşkelerinde öğrencilerin katılımıyla hazırlayarak bölgeye 145 koli desteği gönderdi.
Üsküdar Üniversitesi de Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın İstanbul’da kurduğu yardım toplama noktasına 1.000 kolilik ihtiyaçları taşıyan 5 otobüsü teslim etti. Üniversite ayrıca doktorları taşımak için uçağa 18 kutu tıbbi malzeme gönderdi.
Altınbaş Üniversitesi battaniye, kışlık mont, çocuk kıyafetleri, hijyen ekipmanları, gıda paketleri, bebek maması, jeneratör ve jeneratör yakıtından oluşan ilk TIR’ı bölgeye sevk etti.
İstanbul Atlas Üniversitesi, bölgede 19 öğrencisiyle tek seferlik bağlantı sağlarken, temel ihtiyaç maddelerinden oluşan 1 tır ve 6 aracı da bölgeye yönlendirdi.
Üniversitede görev yapan akademisyenler ve öğrenci temsilcilerinden oluşan 41 gönüllü, bölgedeki depremzedelere yardım ediyor.