Haber

Muharrem İnce Tarsus’ta Eshab-ı Kehf mağarasını ziyaret etti

Vatan Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Mersin’in Tarsus ilçesindeki Eshab-ı Kehf mağarasını ziyaret etti.

Mağara gezisinin ardından ilçe merkezindeki bir restoranda basın mensuplarıyla buluşan İnce, 31 Mart’ta yapılacak Yerel Yönetimler Genel Seçimleri’ne değindi.

“Mümkün olduğu kadar çok yerde seçimlere katılmaya devam edeceğiz.” İnce, parti olarak belediye başkan adaylarından tek taleplerinin depreme dayanıklı şehirler kurulması olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanlığı adaylığı sürecinde kendisine “Bakın yapmayın, yüzde 60’la kazanıyoruz, çıkın çıkın. Sokağa çıkamazsınız dediler, ben de çekildim kahretsin. ” “60 puan yok ama artık sokağa çıkamıyorlar. Sokağa çıkınca protesto yapıyorlar ama Muharrem İnce Türkiye’nin ‘Türkiye’sidir” dedi. “Ülkenin her yerini rahatlıkla geziyor. Seçim gecesi ‘neredeydin’ diyenler bugün bana ‘Haklısın, çok geç fark ettik’ diyorlar. Tekrar söylüyorum, umarım beni geç de olsa anlamazlar.” dedi.

“Kendimi ateşe attım ama partinin yanmasına izin vermedim”

Aday olduğu ancak seçilemediği Cumhurbaşkanlığı seçiminde sandıkların korunmadığının belirtilmesinin ardından İnce, partisine bu konuda sorduğu sorulara “Biz hallettik” cevabını aldığını söyledi. 2018 seçimlerinde sandıklar.

Seçimlerden sonra sonuçları kendisine veremediklerini belirten İnce, şöyle devam etti:

“Seçim gecesi soruyorum, ‘Sonuçlar nasıl? İkinci tura mı gidiyorlar? Bana veri veremiyorlar. Çünkü CHP’nin sistemi çöktü. ‘Satılık’ diyorlar ama satılıklar var. gerçekleri satılık. Bazıları satılık, bazıları kiralık. Satılıklar yer değiştiriyor, kiralık. Neler değişebilir, soruyorum, ‘Sonuçlar nasıl?’ Sonuç olmayınca ben de öne çıkamıyorum, hani ‘o gece neredeydin?’ “Sonuçlarım olmadığı için dışarı çıkamıyorum” diyorlar. Şöyle bir konuşma yaptığınızı düşünün, 5-6 yıl öncesine gidin. CHP’ye gelip ‘Sayın arkadaşlar, ücretli basın mensupları, CHP’nin sistemi çökmüştür’ desem. Şu anda bana bilgi veremezler.’ Bir milyon kişi o partiyi yakardı. Partimi korumak için kendimi ateşe attım ama yakmadım. Sahip olmayı dilerdim. Eğer bugün sahip olduğum bilgeliğe sahip olsaydım, onu yaktırırdım. Eğer bugün sahip olduğum bilgeliğe sahip olsaydım, üzülmezdim. Partinin önüne gidiyorum ve ‘Sevgili kardeşlerim, sistem çöktü’ diyorum. “Diyorum. Cam çerçeveyi kıracaklar.”

İnce, bir gazetecinin İstanbul’daki terör saldırısıyla ilgili sorusuna yanıt olarak, “Türkiye terörle dertli bir ülke. Bunlar sadece iç değil, dış da. Dolayısıyla terörle mücadelenin, terörle mücadelenin, terörle mücadele edene kadar kesintisiz, kesintisiz devam etmesi gerekiyor. ortadan kaldırılıyor.” o cevapladı.

Cumhurbaşkanlığı seçim sürecine ilişkin soruları yanıtlayan İnce, şunları söyledi:

“Çanta hükümeti yıkar doğrudur ama güvenlik potayı yıkar. FETÖ ve PKK ile bu kadar zayıf bir bağlantınız varsa dolar 100 lira da olsa bu millet size bir daha oy vermez. FETÖ’ye mesafe koyun, PKK’ya mesafe koyamıyorsanız dolar 100 lira olsun millet.” Size oy vermeyecekler. Bu FETÖ’den uzak durun. Bu millet terörden korkuyor. Neden biliyor musun? Bin yıl boyunca bu topraklar Moğolları, Bizans’ı, Yunanlıları, İngilizleri, Fransızları, İtalyanları, Rusları gördü. Onun için bu milletin güvenliği terörle korunuyor. “Ekmek ve etten önce emek veriyor. Bunları anlatmaya çalıştım.”

Toplantının ardından esnafı ziyaret eden İnce, ardından Kuvayı Milli Parkı’nda merhum Başbakan Bülent Ecevit’in heykelinin bulunduğu Tarsus Ekmek Fabrikası’nın açılışını yaptı.

haber-seydikemer.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu